neljapäev, 9. märts 2017

Huvitava Kooli vebinar: kuidas kogukonda kaasates õppekava arendada

Neljapäeval. 23. märtsil kell 9.45-13.30 toimub algatuse Huvitav Kool vebinar, kus kaheksa kooli räägivad oma kogemuse põhjal, kuidas arendada kooli õppekava kaasates protsessi kohalikku kogukonda.

Vebinar on järelvaadatav SIIN. 

Möödunud aastal oli kõikidel koolidel võimalik taotleda toetust, et ellu viia projekte, mis kaasaksid nii kogukonda kui arendaksid ka kooli õppekava. Projektidele said toetuse 8 kooli, kes tutvustavadki 23. märtsil toimuval vebinaridel tehtud tegevusi ja tulemusi ning räägivad, miks nad otsustasid konkursile kandideerida.

Ootame kõiki kuulama ja kaasa mõtlema. "Vebinar on suunatud kõikidele, kes soovivad kaasa aidata oma kogukonna ja seal asuva kooli sidumiseks ja edendamisel," sõnas algatuste Huvitav Kool eestvedaja Pille Liblik.

Vebinaril astuvad üles Haanja Kool, Häädemeeste Kool, Narva Keeltelütseum, Narva Paju Kool, Sinimäe Põhikool, Tamsalu Gümnaasium, Vastseliina Gümnaasium, Viljandi Gümnaasium.

Esinejad avavad taotluse koostamise vajadust, st millist probleemi kogukondlike partneritega kooli õppekavas lahendati, mida oli vaja õppimises ja õpetamises muuta või uuendada. Samuti räägitakse lähemalt koostöötegevuste kavandamisest, st kuidas leiti partnereid, kuidas planeeriti tegevusi, kas ja milliseid muudatusi elas esialgne idee läbi. Ettekannete viimane osa keskendub sellele, milline oli projektide tulemus. Kas saavutati soovitus eesmärk ning kas kavas on ka järeltegevusi? Kas koostöö jätkub?

Vebinari on võimalik jälgida Tartu Ülikooli televisiooni UTTV kaudu kõikjal üle Eesti. Sündmust on võimalik jälgida reaalajas ning hiljem ka järele vaadata. Lisaks on võimalik vebinari ajal esitada läbi veebirakenduse esinejatele küsimusi.


Huvitava Kooli vebinari ajakava

9.30–10.00 Kogunemine, tervituskohv, formaadi tutvustus osalejatele

10.00–10.10 Avamine, tervitus ja päevakava tutvustamine Pille Liblikult ja Kadri Ugurilt (10 min)

10.10–11.15 Projektide tutvustus 


Teema: Kogukonna ootuste lõimimine ja rakendamine kooli õppekavas

· Tamsalu Gümnaasium – Tiina Parmasato ja Marika Jeeser (10 min + küsimused)

· Narva Paju kool – Kristina Rähni (10 min + küsimused)

· Viljandi Gümnaasium – Ülle Luisk (10 min + küsimused)

Teema: kogukonna ootuste lõimimine ja rakendamine kooli õppekavas; paikkonna eripära ja traditsioonide kirjeldamine ja sidumine õppekava üldosa ja ainekavadega, toetavate tegevuste rakendamine õppimisel ja õpetamisel;paikkonna eripära ja traditsioonide ning paikkondliku omakultuuri õpetamise praktika kujundamine.

· Häädemeeste Keskkool – Aira Rahu, Aule Kink, Aigar-August Lemmik, Karl Lippmaa (10 min + küsimused)

11.15–11.40 Kohvipaus

11.40–12.40 Projektide tutvustus jätkub

Teema: paikkonna eripära ja traditsioonide kirjeldamine ja sidumine õppekava üldosa ja ainekavadega, toetavate tegevuste rakendamine õppimisel ja õpetamisel;paikkonna eripära ja traditsioonide ning paikkondliku omakultuuri õpetamise praktika kujundamine.

· Sinimäe Põhikool – Liisi Sarap (10 min + küsimused)

Teema: paikkonna eripära ja traditsioonide ning paikkondliku omakultuuri õpetamise praktika kujundamine.

· Narva Keeltelütseum – Christi Sepp (10 min + küsimused)

· Vastseliina Gümnaasium – Liis Sarapuu, Kertu Torn (10 min + küsimused)

· Haanja Kool – Urmas Veeroja (10 min + küsimused)

12.40–13.00 Kokkuvõte ja tänusõnad






4 kommentaari:

  1. Kas näete alustatud projektile ka jätku?

    VastaKustuta
  2. Milliseid võimalusi näete oma koolis andekate laste toetamiseks?

    VastaKustuta
  3. Väga hea idee külastada erinevaid koole saada inspiratsiooni ja kuulata kolleegide kogemusi. Meeldis väga ka õpilaste tagasiside teistmoodi koolipäevast.
    Tiia Albu koolist

    VastaKustuta
  4. Vastseliina kooli kogemus oli samuti huvitav ja see milliste tulemusteni te juba jõudnud olete näitab, et te olete projektist palju võitnud.

    VastaKustuta