teisipäev, 23. august 2016

FLEX programm lennutas 10 Eesti õpilast aastaks USA-sse

Augusti alguses lendasid 10 Eesti õpilast aastaks USA-sse õppima. „Kõik FLEX programmi kandideerivad õpilased väärivad tunnustust: meie kandideerimisprotsess pole lihtne ning iga õpilane, kes kandideeris oli julge ja silmapaistev. Olen uhke Eesti noorte üle, kes on niivõrd osavõtlikud ja edukad,“ ütles FLEX Eesti programmjuht Greete Palksaar. Küsisime lisaks, millega tegu on.

Miks on välismaal õppimise kogemus oluline? Euraasia ja Euroopa noored saavad selle võimalusega jälgida ja kogeda Ameerika elu koolis ja kodus ning seeläbi suureneb riikidevaheline vastastikune mõistmine. USA valitsus tunneb vajadust pakkuda tähendusrikkaid ja silmaringi avardavaid võimalusi noortele inimestele.


Millise programmiga ja kui kaua tegutsenud programmiga on FLEXI puhul tegemist?
Tänavu jookseb programmil 24. aasta ning FLEX on laienenud uutesse riikidesse, nagu Eesti, Läti, Leedu, Montenegro, Poola, Rumeenia ja Serbia. Programmi saavad kandideerida Armeenia, Aserbaidžaani, Eesti, Gruusia, Kasahstani, Kõrgõzstani, Läti, Leedu, Moldova, Montenegro, Poola, Rumeenia, Serbia, Tadžikistani, Türkmenistani ja Ukraina kodakondsusega õpilased.

FLEXi programmi administreerib USA välisministeeriumi hariduse- ja kultuurivaldkonna komisjon (ECA). Sel aastal annab FLEXi programm välja umbes 855 stipendiumit keskkooliõpilastele üle Euraasia ja Euroopa.

Mis on teie eesmärgid ja unistus? FLEXi programm arendab rahvusvahelist suhtlust Euraasia ja Euroopa ning USA vahel, andes õpilastele võimaluse:

- õppida mõistma Ameerika ühiskonda, inimesi, väärtusi, kultuuri, mitmekülgsust ja tolerantsust erinevuste suhtes;

- luua kauakestvaid piirideüleseid sõprussuhteid;

- tutvustada ameeriklastele oma kodumaad ja selle kultuuri;

- jagada hiljem FLEXi programmi vilistlasena teistega oma kogemusi ja õpitud uusi teadmisi.

Loodame, et see võimalus pakub neile õpilastele tulevikus rohkem võimalusi kodus, tööl ja rahvusvahelistes suhetes. Koostöö loeb nii üksikisiku kui ka riikidevaheliselt. On oluline, et noored üle maailma saaksid teineteise päritoluriikidest teada nii palju kui võimalik.

Ameerikasse lendasid tänavu:


1. Madli Noorkõiv, Võru Gümnaasium

2. Gerda Metsma, Võru Gümnaasium

3. Katriina Gorjunov, Hugo Treffneri Gümnaasium

4. Elis Õunapuu, Hugo Treffneri Gümnaasium

5. Marke Mark, Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium

6. Keiron Golding, Viljandi Gümnaasium

7. Katre Vahter, Rocca al Mare Kool

8. Vlada Šolohhova, Jõhvi Gümnaasium

9. Käbi Kreisman, Kiviõli 1. Keskkool

10. Karine Veersalu, Rapla Ühisgümnaasium

Informatsiooni programmi kohta leiab rahvusvahelise programmi kodulehelt ja Facebooki lehelt: FLEX Estonia


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar