reede, 5. veebruar 2016

Elva Gümnaasiumis alustas tööd Miniteaduskool!


Elva Gümnaasium astus teaduskoolidega õppasutuste sekka ja sealsed õpilased saavad nüüd oma teadmisjanu kohapeal kustutada! Kõigest lähemalt...



Esmaspäeval, 25.jaanuari varahommikul kogunesid Elva Gümnaasiumi 2.b klassi õpilased  Puiestee tänava koolimaja III korruse laboriklassi. Kui koolikott juhendaja soovitusel laboriruumi seina ääres endale mugava koha leidis, saigi miniteaduskool alguse.


Stardipauku ei kõlanud, kuid loodame, et põnevalt keerukas ja salapäraselt kaasahaarav tegevus viib iga loodusteaduslikus maailmas seiklema asunu õppeaasta lõpuks võitjana finišisse. Auhinnaks on uued ja väärtuslikud kogemused, oskused ja teadmised. 

Ühe koolitunni jooksul sai osaleja meelde tuletada varem omandatud oskusi – kuidas paberit voltida, sellest erineva kujuga kehi välja lõigata ning need seejärel omavahel liimi abil ühendada. Kui kohtumise algus meenutas lastele tööõpetuse tundi, siis kõik, mis järgnes, oli juba uus. 


Kaheliikmelistes gruppides näitasid kõik oma sõbrale keelt. Eks ikka selleks, et teada saada, milline koht meie maitsemeele peamisel organil, suus asuval keelel, mis tajub soolast, mõru, haput ja magusat. Usume, et maitsestatud vatitikud osalesid püsivust vajanud eksperimendis sama rõõmsalt kui naeruse suu avanud poisid ja tüdrukud.

Katsed õnnelikult sooritatud, oli kõigil võimalus saada teada õiged vastused. Üks tund tõsist teadustööd ning 2.b asemel astusid uksest sisse 1.b klassi loodushuvilised, et samamoodi liikuda uuel rajal, loodusseaduste mõistmise teele.

Algus tehtud, uued sammud ootavad ees! Loodusainete õpetajad Kaja Kalmus, Geil Siim ja Janno Mäeotsa on koos algklassiõpetajate Ave Suguli ja Külli Koroliga käesolevaks õppeaastaks planeerinud 1.b ja 2.b loodusklassi õpilastele kuni kuus erinevat seiklusi täis koolitundi. 


Septembri alguses tekkinud idee kogus pikalt hoogu, kuid jaanuaris saime „kodarad“ sirgeks painutatud ning uut õppeaastat silmas pidades oleme juba järgnevateks kohtumisteks paberile saanud 18 uut tegevust, mida koos noortega loodust tundma õppides läbi viia.

2016.aastal stardime veel enne, kui lehed puudelt varisema hakkavad. Arvame, et kui täna on noortele uusi ja huvitavaid hetki pakkumas kolm juhendajat, siis tulevikus vajab õpilane teadusklassi õpetajate üles lugemiseks juba kahe käe sõrmi. Meil on unistus kohata üha enam lapsi, kes ütleksid särasilmil: „Loodusteadus on lahe!"

Loodusainete õpetajad Kaja Kalmus, Geil Siim ja Janno Mäeotsa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar