reede, 25. aprill 2014

Mais toimub mitmeid huvitavaid hariduskonverentse ja -seminare


Mais toimub õpetajatele, koolijuhtidele ja teistele haridushuvilistele mitmeid põnevaid seminare ja konverentse, kus käsitletakse teemasid, millega tegeleb ka algatus Huvitav Kool: õppekavade uuendus ja õppematerjalide kaasajastamine, õppimist toetav hindamine, koolide koostöö ettevõtetega ja omavahel, innovaatiline ja õhinapõhine õpe jne. Soovitame osaleda!


7. mail toimub Tartus Teaduskeskuses AHHAA visioonikonverents "Edutainment Eestis 2014", kus arutatakse küsimust, kuidas suunata Eesti haridussüsteem teadmuspõhise, innovaatilise ja õhinapõhise õppe poole.

Konverentsil räägitakse oma ala vaieldamatute tippasjatundjatega edutainment’i hetkeseisust Eestis, kuulatakse näiteid Euroopa kolleegidelt ning püütakse üheskoos luua visiooni sellest, missugune võiks olla teaduse populariseerimise tulevik Eestis. Esinejate seas on haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, akadeemik Jaak Aaviksoo, Taani teaduskeskuse Experimentarium asutaja Asger Høeg ning mitmed Eesti ülikoolide teadlased. Täpsem info, ajakava ja registreerimisvorm asuvad siin.


8. mail kell 13.00-16.30 toimub Kaubanduskojas ettevõtete koostöövõrgustiku „Unistused ellu!“ ja Haridus- ja Teadusministeeriumi ühine ümarlaud teemal "Miks praktikute loodud õppematerjalid ei jõua koolitundi?"

Ettevõtete poolt on loodud palju praktilisi, eluga hästi seotud õppematerjale, mis toetavad hästi õppetööd, kuid pole leidnud laialdast kasutust. Ümarlaual avaldatakse erinevaid seisukohti ning kogemusi nii ettevõtete, haridusametnike, õpetajate kui ka koolijuhtide kogemustest ning otsitakse üheskoos võimalusi ettevõtete algatuste sisukamaks kasutamiseks igapäeva koolitöös. Ümarlauas osalevad õppematerjale koostanud „Unistused ellu!“ võrgustiku liikmed, ettevõtjad, haridusametnikud, koolijuhid ja õpetajad. Uuri lähemalt siit.


13. mail kell 15.00 – 17.00 toimub Tartu Ülikooli haridusuuenduskeskuses värskelt ilmunud õppematerjale tutvustav infopäev, kuhu on oodatud nii õpetajad, õppejõud kui õpetajakoolituse valdkonna üliõpilased. Infopäeval annavad materjalidest ülevaate nende autorid prof. Miia Rannikmäe, prof. Martin Ehala ning Anita Kärner ja Leelo Tiisvelt. Lisainfo ja registreerimine siin.


22. mail kell 13.00-17.00 toimub Kaubanduskojas ettevõtete koostöövõrgustiku „Unistused ellu!“ ja Teadusagentuuri koostöös korraldatud kevadseminar „Kuidas muuta loodus- ja reaalainete õppimist elulähedasemaks?“, kuhu oodatakse ettevõtjaid, võrgustiku liikmeid, haridusametnikke ja praktikuid Ettevõtlusõppe Mõttekojast.

Seminaril tutvustatakse Praxise uuringut teaduse ja tehnoloogia valdkonna arengutest ning häid näiteid koolide ja ettevõtete tehnoloogiaalasest koostööst. Räägitakse toimivatest mudelitest ja metoodikatest, mida koolide ja ettevõtete koostöö edendamisel saaks kasutada ning kuidas ettevõtjad saaksid olla koolidele heaks partneriks. Arutelupaneelis otsitakse üheskoos vastuseid küsimusele „Millised on ettevõtete võimalused ja takistused teadus-ja tehnoloogia erialade propageerimisel?“ Lisainfo ja registreerimine: Kadi Vellner, tel 60 40 066, Kadi.Vellner@koda.ee.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar