esmaspäev, 20. jaanuar 2014

Ettevõtlusteater annab õpilastele julguse unistusi ellu viia

Ettevõtlusteater MTÜ juhatuse liige Piret Põld kirjutab, kuidas ettevõtlusteatri metoodika aitab õpet huvitavamaks muuta.

Ettevõtlusteater on uudne, muutuvat keskkonda arvestav ja noortele sobiv ettevõtlikkuse ja ettevõtluse õpetamise metoodika, mille kaudu oleme viimase paari aasta jooksul koos partnerite ja toetajatega panustanud Eesti koolides õppetöö huvitavamaks muutmisesse.

Lähtusime Ettevõtlusteatri loomisel põhimõttest, et huvitavalt üles ehitatud koolitundi tahab noor inimene alati tulla ja seal ka olla. Mänguliselt ettevõtlikkusele ja ettevõtlusele lähenemine tekitab õpilastes huvi ja annab neile julguse ideid ning unistusi ellu viia. Ettevõtlusteater näitab ettevõtluse komistuskive ja eduvõtmeid ning nendega hakkamasaamist ning aitab leida vastuseid küsimustele, kuidas tuleb kasuks edufaktorite teooria ning missugused on peamised alustava ettevõtte käivitumise takistused. Ettevõtlusteatri metoodikat tutvustavat videot saab vaadata siit.

Kuigi alustasime metoodika väljatöötamisega eelmise aasta septembrist, oleme jõudnud anda üle viieteistkümne etendus-seminari Eesti eri paigus ning meie esinemiste ja metoodika vastu on jätkuvalt suur huvi. 2014. aastal on Ettevõtlusteatril kavas luua koostöös koolide ja teiste partneritega infotehnoloogiline rakendus, mis hõlbustab uudse metoodika kasutuselevõttu. Teatri meetodite kasutamine erinevate ainete, sh finantskirjaoskuse õpetamisel, on teine Ettevõtlusteater MTÜ arendussuund.

Täpsemalt saavad huvilised infot veebilehelt www.ettevotlusteater.eu ja Ettevõtlusteatri Facebookist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar